12 procent meer inschrijvingen voor STEM-richtingen - Regis Consult

12 procent meer inschrijvingen voor STEM-richtingen

Goed nieuws voor de technologiesector want er is een nieuwe lichting STEM- en ICT-studenten onderweg en naar alle waarschijnlijkheid zijn ze met nog meer dan vorig jaar. Op dit moment zijn er immers al 12 procent meer inschrijvingen dan in dezelfde periode in 2015. Dat maakte de federatie Agoria bekend in haar Technologiebarometer.

Momenteel hebben zo’n 6188 studenten zich ingeschreven voor een STEM- of ICT-opleiding in het Nederlandstalig onderwijs, dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Er kiezen nu 11% meer jongeren voor de opleiding industrieel ingenieur en 6% extra voor de opleiding burgerlijk ingenieur. De masteropleiding informatica steekt er met kop en schouders bovenuit met nu al 15% meer inschrijvingen t.o.v. 2015.

De federatie Agoria hoopt dit jaar op 9000 inschrijvingen om zo te kunnen voldoen aan de vraag op de arbeidsmarkt. Vorig jaar schreven er zich 8545 studenten in voor een technologische opleiding en werd het streefdoel van 9000 inschrijvingen niet gehaald.

Omdat het aantal inschrijvingen sinds vier jaar weer stijgt, kan er, na een lange periode van gestage daling, weer gesproken worden van een structurele ommekeer.

Publicatiedatum: 15 september 2016