15% van export Europese biofarmaceutica is Belgisch - Regis Consult

15% van export Europese biofarmaceutica is Belgisch

In het nieuwste Europese onderzoek van pharma.be naar de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen ontpopt ons land zich als een van de toppers in de farmaceutische industrie. Zo vindt bijna 1 op 6 van de Europese R&D-activiteiten plaats in België en werken er meer dan 34000 mensen in de farmaceutische sector.

De nieuwe cijfers duiden aan dat België toonaangevend is in de farmaceutische industrie. Hoewel ons land nog geen 3% van het bbp van de Europese Unie vertegenwoordigd, staan we wel in voor 15% van de totale export van de Europese biofarmaceutica.

Pharma.be bracht met de nieuwste editie van ‘Farmacijfers’ de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en vaccins in kaart. Daaruit blijkt dat dat zich vooral in België concentreert. Zo zijn er in ons land 200 farmaceutische bedrijven en meer dan 34000 mensen aan het werk in de farmaceutische industrie. Alleen Duitsland heeft nog een groter productievolume.

In juli 2015 sloten de federale overheid en de farmaceutische industrie nog het ‘Toekomstpact’ waarmee ze de voorname positie van België nog wil versterken.

Heb jij ervaring in de pharma industrie? En nog op zoek naar een job? Misschien eindigt je zoektocht wel hier 

Publicatiedatum: 16 december 2015