Antwerpse industrie valt in de prijzen - Regis Consult

Antwerpse industrie valt in de prijzen

Het farmabedrijf GSK is de grote winnaar op de Essenscia Innovation Award. Het bedrijf won de Award voor de ontwikkeling van een vaccin tegen zona. Ook BASF en Evonik vielen in de prijzen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie superabsorberende polymeren voor luiers en voor de productie van een voedingssupplement voor de kweek van kreeften en garnalen.

De Essenscia Innovation Award vindt elke twee jaar plaats en zet de vele innovaties in de Belgische industrie in de kijker. De jury ontving dit jaar 40 innovatiedossiers -een record!- van grote ondernemingen, KMO's en start-ups. De winnaar van de award, GSK, won de hoofdprijs: een geldprijs van 30.000 euro. 

BASF Antwerpen viel in de prijzen door de ontwikkeling van een nieuwe generatie superabsorberende polymeren waardoor luiers en andere incontinentiemateriaal nog absorberender, dunner en comfortabeler gemaakt kunnen worden. De productieinstallatie die daarvoor moet zorgen wordt midden 2017 operationeel. Evonik Antwerpen startte vorige maand met de productie van een voedingssupplement dat de kweek van kreeften en garnalen duurzamer zal maken. Voor die innovatie won ook het Antwerpse onderdeel van het internationaal chemiebedrijf een erkenning.

Lees meer over het voedingssupplement van Evonik.


Publicatiedatum: 26 oktober 2016