Evonik opent nieuwe productie-installatie - Regis Consult

Evonik opent nieuwe productie-installatie

Het Duitse chemiebedrijf Evonik Industries heeft in Antwerpen een nieuwe installatie opgestart voor de productie van Aquavi. Door het gebruik van een nieuwe methioninetoepassing voor garnalen en andere schaaldieren wordt het aanbod aan aminozuren voor dierenvoeding uitgebreid.

Aquavi is een duurzame en kostenefficiënte oplossing voor het kweken van garnalen en schaaldieren. Dat het Duits moederbedrijf koos om in Antwepen het nieuwe voedingsadditief te produceren is voor de vestiging in Antwerpen een blijk van vertrouwen.

Door het toevoegen van aminozuren moet er minder vismeel gebruikt worden, wat de kosten aanzienlijk doet dalen. Bovendien is Aquavi een stuk duurzamer aangezien er met 0.56 kg Aquavi per 1000 kg garnalenvoeder dezelfde groei bereikt als met 1 kg van een ander voedingsadditief.

Een nieuwe productie-eenheid zorgt ook voor nieuwe aanwervingen. Het chemiebedrijf stelde intussen 20 extra werknemers aan om de productie te bemannen.

Evonik is een van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en in de segmenten Nutrition & Care, Resource Efficiency en Performance Materials. De vestiging in Antwerpen, een van de grootsten van het concern, heeft 10 productie-eenheden en meer dan 1000 werknemers.

Publicatiedatum: 15 september 2016