ExxonMobil investeert meer dan 1 miljard dollar in Antwerpse raffinaderij - Regis Consult

ExxonMobil investeert meer dan 1 miljard dollar in Antwerpse raffinaderij

Esso België, een divisie van ExxonMobil, kondigt de plannen aan om een nieuwe Delayed Coker Unit te installeren op zijn raffinaderij in Antwerpen.

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe installatie zal zware, hoogzwavelige restolie omzetten in schonere olieproducten en transportbrandstoffen zoals gasolie voor de scheepvaart en diesel.

Deze investering zal de raffinaderij helpen om tegemoet te komen aan de energiebehoefte in Noordwest-Europa, en dit ondanks de uitdagingen waarmee de raffinagesector te kampen heeft.

“Wij hebben in totaal meer dan 2 miljard dollar in minder dan tien jaar geïnvesteerd in deze raffinaderij, waardoor wij kunnen blijven voldoen aan de vraag naar brandstoffen en andere olieproducten in Europa,” zegt Jerry Wascom, president van ExxonMobil Refining & Supply Company.

“Deze nieuwe unit, evenals de recent in Antwerpen gebouwde warmtekrachtcentrale van 130 MW en de ontzwavelingsinstallatie voor diesel, herbevestigen ExxonMobil’s positie als leider in de Europese en mondiale energiemarkt.”

Ondanks extreem lage marges en verliezen in de hele Europese raffinagesector, voornamelijk door overcapaciteit, investeert ExxonMobil voor de lange termijn in zijn strategische raffinaderij in Antwerpen. De investering beantwoordt aan een tekort aan industriële capaciteit om zware stookolie in producten zoals diesel om te zetten.

Stephen Hart toe, regional director van ExxonMobil Refining & Supply Company. “Deze investering draagt positief bij aan het productaanbod van onze Antwerpse raffinaderij en zorgt ervoor dat we de benodigde schonere diesel aan de Europese markt kunnen leveren.” << (Guy Leysen) (foto: ExxonMobil)

Publicatiedatum: 2 juli 2014