Gebruik LinkedIn in je zoektocht naar de ideale job - Regis Consult

Gebruik LinkedIn in je zoektocht naar de ideale job

We leven in een digitaal tijdperk. Dat wist je al, maar gebruik je ook verschillende digitale kanalen om een job te zoeken? Eén aanrader: LinkedIn is het professioneel sociaal netwerk bij uitstek. Je kan niet alleen zelf zoeken naar vacatures, maar je kan ook gevonden worden door rekruteerders met een interessante job. En nog een voordeel: LinkedIn is voor iedereen. Experten met tiental jaren ervaring, schoolverlaters, midcareers, kortom er is voor iedereen wat wils op LinkedIn.

Maak je LinkedIn-profiel tip top in orde met onze tips:

1. Kies een professionele profielfoto

Door een duidelijke foto op je profiel te zetten personaliseer je je profiel. Zo zal een rekruteerder ook meteen een gezicht bij een sollicitatie kunnen plakken. Kies wel voor een professionele foto, eentje zonder opvallende achtergrond. Een profielfoto in kleur doet het ook beter dan een zwart witte.

2. Maak een alleszeggende ondertitel

Wanneer je op LinkedIn in de zoekbalk op zoek gaat naar iemand krijg je een naam + een onderschrift te zien. Als je in die ondertitel schrijft dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in een bepaalde branche springt je profiel er zeker uit.

3. Vul je profiel aan

Je LinkedIn profiel is geen cv. Je mag iets uitgebreider zijn, maar ook niet te uitgebreid. Vertel over je functie in een 3-tal zinnen of gebruik opsommingen.

4. Connecteer met vrienden, kennissen en collega’s

Via ‘netwerk’ kan je op verschillende manieren in contact komen met vroegere klasgenoten of ex-collega’s. Interessant is ook dat je kan inloggen met je persoonlijk of professioneel e-mailadres zodat je meteen al je contacten op LinkedIn terugvindt.

5. Schrijf aanbevelingen en krijg aanbevelingen

Op LinkedIn kan je al je vaardigheden toevoegen en die kunnen ook worden ‘bevestigd’ door je connecties. Zij tonen aan dat je wel degelijk over die expertises beschikt en dat ze je zouden aanbevelen voor jobs met die bepaalde vaardigheden. Het spreekt voor zich dat als je aanbevelingen doet bij je connecties, je zelf ook aanbevelingen zal ontvangen. Actie betekent ook op sociale media reactie.

6. Voeg je url toe aan je cv

Door je url van je profiel mee te geven in je cv toon je aan rekruteerders dat je mee bent in de moderne manier van werken. Je laat ook zien dat je een netwerk hebt opgebouwd en dat je andere experten in de sector kent.

7. Neem deel in groepsgesprekken

Op LinkedIn zijn er, net zoals op andere sociale media, groepen waar mensen met dezelfde interesses en vaardigheden samen discussiëren over onderwerpen die hen aanbelangen. Het is goed om ook lid te zijn van zulke groepen. Vaak worden er sectorspecifieke vacatures gepost of krijg je tips en feedback over interessante bedrijven of evenementen.

Publicatiedatum: 15 juni 2015