Hulp nodig bij een originele out of office? - Regis Consult

Hulp nodig bij een originele out of office?

Nog snel al je mails behandelen en taken afwerken voordat je op vakantie vertrekt? Afhankelijk van de duur van je vakantie kunnen die voorbereidende taken wel eens wat tijd in beslag nemen. We helpen je graag op weg om tijd te besparen en geven je enkele originele out of office-berichten mee.


Een out of office instellen is belangrijk! De verzenders van de mail weten dat ze tijdens je vakantie geen antwoord moeten verwachten en kunnen in dringende gevallen je collega’s bereiken. Wat zet je zeker in een traditioneel bericht? Het begin en het einde van je vakantieperiode en de contactgegevens van je vervangende collega.

Maar zeg nu eerlijk, het mag best wat origineler, persoonlijker en grappiger. Hieronder lees je enkele originele out of office-berichten, sommige geschreven door onze medewerkers andere zijn eerlijk geleend van het internet.


  • Ik lig op het strand tot 8 juli. Niet de hele dag want zwemmen, eten en drinken staan ook op mijn programma. Daarom raad ik u aan om mijn collega te contacteren.
  • Beste, kan je mij bellen in plaats van te mailen? Als ik niet antwoord, blijf proberen. Dan lig ik op het strand en ben ik net gaan zwemmen.
  • I am currently out of focus. I will make my great comeback on Friday July 8th. And it will be better than before. For urgent messages, please contact my colleagues. I miss you too.
  • Ik ben tot 8 juli in Griekenland om eens te ervaren hoe een echte zomer voelt.
  • Op jaarlijks verlof tot vrijdag 8 juli. Hopelijk win ik de lotto en kom ik nooit meer terug.
  • Ik ben momenteel op vakantie en zal volgende week weer terug op kantoor zijn. Ik heb een telefoon en e-mail, maar ik verzeker u dat deze niet voor werkdoeleinden gebruikt zullen worden.
  • Ik ben momenteel met vakantie. Geniet van de stilte.
  • Zelfs ik ga wel eens met vakantie, maar ik wil je natuurlijk niet teleurstellen. Daarom heb ik mijn vervangende collega op de hoogte gebracht van onze business en hij/zij zal je met veel plezier kunnen verder helpen. Contactgegevens: (mailadres collega). Niet getreurd, ik ben op 8 juli alweer terug!
  • Mijn stoel is leeg, de deur is dicht en ik ben even uit het zicht maar als er dingen zijn die dringen, stuur deze blijver een bericht: (mailadres collega).


Publicatiedatum: 9 juni 2017