Nieuwe machine-interface brengt technologie tot leven - techniek - Regis Consult

Nieuwe machine-interface brengt technologie tot leven - techniek

De nieuwe NA-machine-interface van Omron stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk dynamische, intuïtieve gebruikersinterfaces te implementeren.

ENGINERINGNET.BE - De dynamische en intuïtieve gebruikersinterfaces dragen bij aan een hogere productiviteit en waarmee de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt door uitgebreid, real-time en historisch inzicht te bieden in de bedrijfsvoering van de machine.

De nieuwe NA-machine-interface is geprogrammeerd met de unieke en uitgebreide Sysmac Studio-ontwikkelingsomgeving van Omron die alle automatiseringsgebieden dekt, waaronder logica, motion, vision en veiligheid.

Dat betekent dat de NA-machine-interface kan worden geprogrammeerd naast de andere automatiseringssystemen, waardoor sneller kan worden ontwikkeld en de programmering minder complex is.

Om de ontwikkeling van programma's verder te ondersteunen, is de NA-machine-interface uitgevoerd met IAG's (Intelligent Application Gadgets) voor algemene toepassingen, die op dezelfde manier werken als functieblokken.

Gebruikers kunnen zelfs extra IAG's ontwikkelen om te voorzien in hun eigen specifieke behoeften. Bovendien kan met VB.net de werking van de machine-interface volledig worden afgestemd.

Dankzij een multi-level authenticatie- en beveiligingssysteem kan de toegang tot de machine-interface per individuele gebruiker worden geregeld.

Bovendien is wachtwoordbeveiliging beschikbaar voor regel- en veiligheidstoepassingen, in combinatie met bescherming van de datatransmissie om te voorkomen dat gegevens worden overschreven en gekopieerd.

De NA-machine-interface beschikt over krachtige multimediafaciliteiten. Daarmee kunnen een groot aantal verschillende mediatypes worden gecombineerd, bijv. pdf-bestanden, video en data, om machineafbeeldingen te maken die in één oogopslag begrijpelijk zijn.

Er kunnen ook video's worden opgenomen waarin bepaalde procedures worden uitgelegd, en documentatie in pdf-formaat, die nooit verloren kunnen gaan en die op elk gewenst moment direct kunnen worden geraadpleegd.

De nieuwe NA-machine-interfaces zijn leverbaar met 7-, 9-, 12- en 15-inch breedbeeldschermen met resistive-touch technologie die betrouwbaar functioneert, zelfs wanneer de gebruiker handschoenen draagt.

Er zijn bovendien drie programmeerbare functietoetsen. Voor de connectiviteit kunt u gebruikmaken van twee ethernetpoorten, twee USB-poorten en een seriële verbinding.

Publicatiedatum: 4 juli 2014