Regis Consult breidt kantoor in Gent uit - Regis Consult

Regis Consult breidt kantoor in Gent uit

Een jaar na de opening van het satellietkantoor in Gent is het tijd om een volwaardig team uit te bouwen. Vooral de stijgende interesse van ingenieurs en bedrijven uit regio Oost-Vlaanderen, Brussel en West-Vlaanderen ligt aan de basis van de uitbreiding.

Eind 2014 opende Regis Consult een kantoor in het 3Square complex in Zwijnaarde. Het kantoor kwam er aanvankelijk zodat kandidaten uit regio Oost-Vlaanderen, Brussel en West-Vlaanderen de files naar Antwerpen konden vermijden. "Tijdens het voorbije jaar merkten we dat we meer en meer sollicitaties kregen vanuit die regio's en dat ons kantoor in Zwijnaarde druk bezocht werd", zegt Managing Director Koen De Clerck. "In 2016 willen we die lijn doortrekken en ook permanent een team in Gent tewerkstellen."

Business Manager Gent

Een nieuw recruitersteam uitbouwen in Gent, dat is de opdracht van een nieuwe Business Manager in Gent. Lenaart De Henau zal na zijn inwerkperiode in Antwerpen voltijds op het kantoor in Gent aanwezig zijn. "Vanuit mijn ervaring in de rekruteringssector heb ik een goede kennis van de arbeidsmarkt en de actuele rekruteringsnoden van klanten", zegt Lenaart. "Bovendien streef ik ook enkel naar correcte en duurzame vertrouwensrelaties met zowel klanten als kandidaten." Lenaart zal ook het aanspreekpunt zijn voor klanten in de regio die op zoek zijn naar technische experten.

Lenaart krijgt de verantwoordelijkheid om het kandidatenbestand van Regis Consult, met ondertussen meer dan 20000 technische ingenieurs, verder uit te bouwen met kandidaten uit regio Gent. Op dit moment komen 5000 kandidaten uit regio Oost-Vlaanderen, Brussel of West-Vlaanderen en de bedoeling is om dat op een gelijke hoogte te brengen met het aantal kandidaten uit regio Antwerpen (8000 kandidaten).

Drie business entiteiten

Met de uitbouw van het kantoor in Gent is Regis Consult herschikt naar drie business entiteiten. Het hoofdkantoor, gelegen in Antwerpen, bestaat uit het management, het backoffice en de marketing verantwoordelijke. Zij ondersteunen de teams Antwerpen en Gent in hun dagelijkse werking. Team Antwerpen bestaat op dit moment uit 7 sales en recruitment consultants.

Sterke groei

Ook in Antwerpen is er een sterke evolutie aan de gang. Zo verdubbelde het aantal externe medewerkers en steeg het aantal interne medewerkers met 22%. Ook het aantal sollicitaties steeg met 51% in vergelijking met begin 2015. "Om die extra werkdruk op te vangen zoeken we nog een extra recruitment consultant om ons team in Antwerpen te versterken", zegt Koen De Clerck.

Publicatiedatum: 29 januari 2016