Solliciteren in de zomervakantie - Regis Consult

Solliciteren in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie denken we met z’n allen aan zonovergoten terrasjes, een tropisch strand of de citytrip die je al jaren wil doen. Toch is het ook interessant om tijdens de vakantiedagen een nieuwe job te zoeken.

1. Je bent flexibeler

Niets is zo moeilijk als solliciteren als je fulltime aan het werk bent. Een job zoeken dient ’s avonds te gebeuren en wanneer je cv interessant is, vragen ze je om een keertje langs te komen op gesprek. Liefst tijdens de kantooruren. Wanneer je zelf vakantie hebt, kan je vaak sneller op gesprek gaan. Wat zeer zeker geapprecieerd wordt door de HR-afdeling.

2. Rustige periode

Tijdens de zomervakantie is iedereen wat meer relaxed. HR Managers kijken uit naar de vakantie en ze hebben meer tijd om sollicitaties af te nemen. Voor jou persoonlijk is het ook aangenamer om te solliciteren in de zomer: je kan met je laptop buiten zitten, je hoeft minder rekening te houden met files onderweg en het zonnetje doet ongetwijfeld goed voor ieders humeur.

3. Netwerken ging nog nooit makkelijker

Solliciteren gaat nog steeds makkelijker als je iemand kent binnen het bedrijf of als je al eens een eerste kennismaking hebt gehad. In de zomervakantie zijn er veel evenementen waar je in een informele sfeer contact kan leggen.

4. Tijdelijke vervangingen

Lange vakanties naar verre bestemmingen zijn in! Werknemers die voor een langere periode op vakantie gaan, worden meestal voor een tijdje vervangen. Als je bijvoorbeeld heel graag aan de slag wil bij een bepaald bedrijf, kan dat de juiste deuren openen en wie weet krijg je na het tijdelijk contract wel een aanbieding om te blijven.

Publicatiedatum: 9 juni 2017