Special Olympics neemt twee awards in ontvangst van David Bowie en Kevin Spacey - Regis Consult

Special Olympics neemt twee awards in ontvangst van David Bowie en Kevin Spacey

De campagne voor de Europese Special Olympics van vorig jaar in Antwerpen heeft gisteren twee prestigieuze Webby Awards gewonnen, de ‘Oscars van het internet’. Wie stond er mee op het podium? Netflix, Tinder, NASA en ALS Ice Bucket Challenge. Als sponsor van het sportevenement kan Regis Consult de internationale erkenning enkel toejuichen.

De Webby Awards, ook wel ‘de hoogste eer van het internet’ genoemd, zet elk jaar de beste websites, apps, online video’s en online reclamecampagnes in de bloemetjes. Dit jaar dongen 13000 inzendingen uit meer dan 60 landen mee naar één of meerdere Webby Awards. The Webbys bestaat uit 6 categorieën met telkens twee winnaars in elke category, namelijk de Webby Award en de publieksprijs.

Het Antwerpse reclamebureau LDV die de spraakmakende online campagne met Kevin De Bruyne bedacht, won in de categorie Social/Sports zowel de Webby als de publieksprijs en gaat zo met twee awards naar huis! De executieve jury bestaat onder andere uit topacteur Kevin Spacey, zanger David Bowie, oprichter van Twitter Biz Stone en tal van journalisten uit The New York Times.

“Onze bedoeling was om het taboe rond mensen met een verstandelijke beperking te doorbreken en daar zijn we aardig mee bezig”, zei Catalina Daniëls, voorzitter van de Special Olympics, na de uitreiking. “Niet alleen hebben we voor deze campagne de fantastische medewerking gehad van Kevin De Bruyne, Kim Gevaert en Jean-Michel Saive, maar ook hebben onze eigen atleten zich 100% ingezet. En krijgen ze de aandacht die ze verdienen”.

Regis Consult is als atleetsponsor van Matija Frkin, een 24-jarige Kroatische voetbalspeler met een verstandelijke beperking, zeer trots op de prestaties van Special Olympics. Behalve een succesvolle editie vorig jaar met 2000 atleten uit 58 landen, wordt de organisatie nu ook internationale beloond voor alle inspanningen van de 5000 vrijwilligers.

  

Bekijk hier de volledige campagne.


Publicatiedatum: 20 mei 2015