Sweco ontwerpt nieuw metronetwerk in Parijs - Regis Consult

Sweco ontwerpt nieuw metronetwerk in Parijs

Het nieuwe metronetwerk van maar liefst 200 km lang is een onderdeel van het prestigieuze ‘Le Grand Paris’-project in Parijs. Een groots masterplan van 25 miljard euro dat een van de grootste bouwprojecten van Europa zal worden. Het Belgische ingenieursbedrijf Sweco zal als enig Belgisch bouwbedrijf instaan voor de volledige projectcoördinatie en detailed design.

Sweco maakte eerder al de ontwerpen voor het Brusselse metronetwerk en dat viel duidelijk in de smaak in Parijs. Voor het ‘Le Grand Paris’-project werd het Belgische ingenieursbedrijf als enige Belgisch bouwbedrijf gekozen voor het ontwerp van de nieuwe Franse metrolijn ‘Ligne 17’, een van de essentiële schakels in het project. Het masterplan omvat ook de bouw van nieuwe woonwijken, industrie en bedrijventerreinen. Het nieuwe metronetwerk zal in totaal 200 km lang zijn, bijna 70 nieuwe stations hebben en dagelijks 2 miljoen passagiers ontvangen.

Sweco zal de projectcoördinatie en detailed design verzorgen van de infrastructuurwerken en de inrichting van de automatische metrosectie van ‘Ligne 17’. De lijn van 20 km lang bevindt zich vooral in de randstad en doorkruist twee luchthavens (Le Bourget en Charles De Gaulle).

Publicatiedatum: 14 september 2016