Telenet start met tv-reclame op basis van kijk- en internetgedrag - Regis Consult

Telenet start met tv-reclame op basis van kijk- en internetgedrag

Vanaf midden november krijgen alle Telenet-klanten met een Digicorder voortaan tv-reclame te zien die afgestemd is op het kijk- en internetgedrag van de klant. Dat gebeurt automatisch, maar elke klant kan wel zelf instellen hoeveel gegevens er worden gedeeld.

Nog enkele weken en Telenet-klanten krijgen enkel nog reclame op maat te zien. De telecomaanbieder is ervan overtuigd dat er mensen zijn die graag een zo gepersonaliseerd mogelijke ervaring aangeboden krijgen. Maar elke klant zal wel de keuze krijgen hoeveel gegevens ze willen delen.

Daarvoor heeft Telenet vier niveau’s opgericht : algemeen, gericht, persoonlijk en uniek. Elke Telenet-klant zal automatisch in het derde niveau ‘persoonlijk’ ingedeeld worden en zal reclame te zien krijgen op basis van het opgesteld kijkgedrag, en niet op basis van het internetgedrag. « We weten dat surfgedrag analyseren ver gaat », klinkt het bij de organisatie.

De andere niveau’s, m.u.v. ‘uniek’, delen minder gegevens. Met ‘algemeen’ krijg je geen gepersonaliseerde reclame. Bij ‘gericht’ wordt het kijkgedrag enkel gebruikt om kijktips te geven. Enkel bij het vierde niveau ‘uniek’ wordt er bij de selectie van de tv-spots ook rekening gehouden met het surfgedrag van de gebruiker.

Publicatiedatum: 15 september 2016