VLERICK-studenten behalen 3de plaatst in de grootste Interuniversitaire Sales Wedstrijd in de VS ! - Regis Consult

VLERICK-studenten behalen 3de plaatst in de grootste Interuniversitaire Sales Wedstrijd in de VS !

Wim Wauters en Jamie O’Gorman – studenten Masters in Marketing Management aan Vlerick Leuven Gent Management School – hebben onlangs deelgenomen aan de National Collegiate Sales Competition (NCSC) aan de Kennesaw State University in Georgia (USA).

Ze keerden huiswaarts met niet minder dan 3 prijzen, en dit ondanks de zware concurrentie van Amerikaanse studententeams die veel meer sales-lessen op het programma hebben en ook meer echte werkervaring hebben. Niet alleen behaalden ze de derde plaats in the algemene rangschikking, maar ze werden ook derde voor de onderdelen ‘needs identification’ en ‘product presentation and negotiation’. Tussen de 73 andere deelnemende universiteiten waren de twee Vlerick-studenten de enige deelnemers van een Europese school.

“In de Verenigde Staten is sales niet alleen op carrièrevlak maar ook als een professionele studierichting veel meer ontwikkeld dan in Europa. Onze belangrijkste doelstelling was dan ook om studenten af te vaardigen voor deze wedstrijd en hen de gelegenheid te geven om de krachten te meten met top sales talent in de VS. Dit resultaat is dan ook een serieuze opsteker en we blijven verder werken aan de professionalisering van sales via onze opleidingen en via de Sales Club,” zegt professor Deva Rangarajan, directeur van het Vlerick Sales Expertise Centre.

Over de wedstrijd

De wedstrijd is opgebouwd uit drie rondes waarin de deelnemers worden getest op sales-vaardigheden, onderhandelen en aanpassingsvermogen aan diverse kopers (zowel qua bedrijfssector als qua profiel) en onverwachte situaties. Om de rollenspelen nog realistischer te maken, zijn zowel de kopers als de juryleden mensen uit het sales vak (account managers, sales VP’s, enz.).Niet alleen creëert de NCSC via deze wedstrijd een realistische en competitieve omgeving waarin studenten hun sales-talenten kunnen aanscherpen. Studenten krijgen ook de gelegenheid om te netwerken met topstudenten en professoren van de allerbeste universitaire sales-opleidingen in Noord-Amerika.

Publicatiedatum: 16 april 2014