Waarom solliciteren in december wél een goed idee is - Regis Consult

Waarom solliciteren in december wél een goed idee is

December is een verloren maand om te solliciteren. Je cv blijft liggen omdat velen met vakantie zijn, er is geen tijd om gesprekken in te plannen en zelf ben je ook meer bezig met het voorbereiden van je kerstdiner. Toch loont het de moeite om deze maand op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Bedrijven maken de balans op

Wat is de financiële situatie van het bedrijf op het einde van het jaar? Soms moet er personeel afvloeien, maar soms is er ook budget over om extra personeel aan te trekken.

Meer ruimte in de agenda

Er werken dan wel minder mensen tijdens de kerstperiode, maar misschien is dat wel een voordeel. In het algemeen wordt het werk afgebouwd en zijn er minder afspraken. Die gaatjes worden misschien ook wel gevuld met sollicitatiegesprekken?

Wie eerst zaait, eerst maait

Tijdens de jaarwisseling worden er traditioneel goede voornemens gemaakt. Vaak hoort een nieuwe job daar ook bij. Wie in december al solliciteert, is de grote groep in januari voor.


Ben je overtuigd van het voordeel? Bekijk dan onze jobaanbiedingen En wie weet heb jij op 1 januari 2017 wel een nieuwe uitdagende job! 

Publicatiedatum: 13 december 2017