Nieuwe generatie ingenieurs vindt weg naar Regis Consult - Regis Consult

Nieuwe generatie ingenieurs vindt weg naar Regis Consult

Steeds meer jonge ingenieurs en technische bachelors doen beroep op Regis Consult wanneer zij op zoek zijn naar een eerste of tweede werkervaring. Hoewel Regis Consult bekend staat voor de rekrutering van ingenieurs en technische bachelors met minstens 10 jaar ervaring, is er sinds 2015 een verdubbeling opgemerkt van het aantal jongeren tussen 18 tot 25 jaar die bij Regis Consult op gesprek komen. Dat dankzij talloze initiatieven om dichter bij de jonge generatie technische experts te staan. Deze conclusie blijkt uit de cijfers van een enquête bij meer dan 380 specialisten in de ingenieurssector en uit de analyse van de bezoekers aan de website www.regisconsult.be.

In 2016 is er een stijging geweest van 9% bij het aantal bezoekers in de leeftijdscategorie 18- tot 25-jarigen. In 2015 was die leeftijdscategorie goed voor 8% van het totaal aantal gesprekken op de kantoren in Antwerpen en Gent, in 2016 was dat 17% en in de eerste helft van 2017 steeg dit cijfer nog tot 21%. De koploper blijft al sinds 2015 de 36- tot 50-jarigen: in 2015 behoorde 41% van de sollicitanten die op kantoor op interview kwamen tot die leeftijdscategorie, in 2016 was dat 39% en in de eerste helft van 2017 40%.

Volgens die cijfers blijft Regis Consult nog steeds de referentie in de sector voor de rekrutering van hoogopgeleide technische experts met minstens 10 jaar ervaring, toch zet het bedrijf volop in op de nieuwe generatie ingenieurs. Zij zijn namelijk de toekomst voor de sector, zeker in kader van de technologische evolutie in de industrie-, productie- en bouwsector. Er wordt geïnvesteerd in de samenwerking met verschillende hogescholen en universiteiten (o.a. door de aanwezigheid op jobbeurzen, het opleiden van stagiaires en gegevens beschikbaar stellen voor thesisonderzoeken) en de jobsite blijft steeds toegankelijk voor de nieuwste mobiele toestellen.

Zo is de Regis Consult-website niet enkel volledig mobiel compatibel en toegankelijk, maar is het sinds eind 2016 ook mogelijk om – behalve via het LinkedIn-account – mobiel te solliciteren door het cv te uploaden via een van de applicaties die aanwezig is op de betreffende smartphone (zoals bijvoorbeeld Google Docs en Dropbox). En die mogelijkheid resulteert in een stijging van 5% sollicitaties uitgevoerd via een mobiel toestel zoals een smartphone en/of een tablet.

Jonge ingenieurs en technische experts willen het liefst via telefoon (54%) of e-mail (44%) benaderd worden voor een nieuwe uitdaging. Slecht een klein aantal gaf aan om graag een jobaanbieding te ontvangen via LinkedIn (2%). Een opvallend resultaat, aangezien het een generatie is die opgegroeid is met sociale media. De sollicitanten in de leeftijdscategorie 18 – 25 jaar bezoeken ook opvallend minder de LinkedIn-pagina van Regis Consult om informatie over het bedrijf in te winnen (slechts 14%) t.o.v. de andere leeftijdscategorieën. Zo bekijken 1 op 3 26- tot 35-jarigen wel de LinkedIn-pagina van Regis Consult.

Over de studie

De studie werd in 2016 uitgevoerd bij meer dan 380 respondenten in België die op een eerste kennismakingsgesprek zijn geweest bij Regis Consult. In de studie werd er onder andere gepeild naar de tevredenheid van de sollicitatieprocedure, naar de bereikbaarheid van de kantoren en naar de evaluatie van het gesprek.


Publicatiedatum: 14 juli 2017