Six Construct realiseert eerste Legoland in Dubai - Regis Consult

Six Construct realiseert eerste Legoland in Dubai

Six Construct, dochteronderneming van BESIX Group, levert het eerste LEGOLAND® op in het Midden-Oosten in slechts 28 maanden. Het is het zevende themapark ter wereld van de bekende blokjes, maar een primeur in het Midden-Oosten. Dankzij de joint venture tussen Six Construct en Orascom Construction werden meer dan 53 gebouwen in het park in Dubai alsook afwerking en nutsvoorzieningen gerealiseerd.

Kers op de taart van het project voor Six Construct was ongetwijfeld de 'MINILAND Dome', een koepel van 100 meter doorsnede en 25 meter hoogte, die volledig voorzien moest worden van ondergrondse luchtaanvoer- en luchtafvoerkanalen. Six Construct vond een innovatieve oplossing door de kanalen volledig in gewapend beton op te trekken. 

Zoals je op het Youtube-fragment kan zien werd er in de eerste fase van de bouwwerken een voorlopige metalen mast van 65 meter hoog tegebouwd in het midden van de toekomstige koepel. Via die mast werden er kabels gespannen om nieuwe bouwplaten te kunnen optrekken tot een mooie koepel. 

Het park van 14 ha groot richt zich naar kinderen van 2 tot 12 jaar en opende vorige week voor het eerst haar deuren.

Publicatiedatum: 9 november 2016