Solliciteren doen we steeds vaker via onze smartphone - Regis Consult

Solliciteren doen we steeds vaker via onze smartphone

We gebruiken onze smartphone niet enkel om mails te lezen of te 'instagrammen', maar ook steeds vaker om een nieuwe job te zoeken. Op één jaar tijd bekeken 15% meer mensen jobs via een mobiel apparaat, wat ook resulteerde in een stijging van bijna 4% in het aantal sollicitaties via een smartphone of tablet.

Dat blijkt uit cijfers van Regis Consult, een rekruteringskantoor voor ingenieurs en technische bachelors. Het onderzoek vergelijkt de cijfers uit het eerste kwartaal van 2015 met de cijfers uit het eerste kwartaal van 2016. In totaal gaat het over 8111 bezoekers aan de website www.regisconsult.be

In het eerste kwartaal van 2015 was 19,2% van de jobviewers op de website afkomstig van een mobiel toestel, d.w.z. dat net geen 2 op 10 een vacature bekeek via de smartphone of tablet. Een jaar later steeg dat percentage tot 34,2%, een stijging van 15%. Ook solliciteren via een mobiel apparaat werd het voorbije jaar populairder en ziet Regis Consult daar een stijging van 3,5%. Omdat ook het aantal jobviewers en het aantal sollicitaties toenam, steeg het aantal dat vacatures mobiel raadplegen met 229% en het aantal dat ook solliciteerde met 60%.

Die stijging is te verklaren doordat sollicitanten de website in een aangepaste mobiele versie kunnen bekijken en de mogelijkheid hebben om via LinkedIn te solliciteren.


Publicatiedatum: 31 mei 2016