FAQ - Regis Consult

Frequently Asked Questions

Heb je onze website doorgelezen maar heb je nog geen antwoord op je vraag gevonden? Misschien vind je het antwoord wel op onze FAQ-pagina. Anders mag je ons steeds contacteren via de contact en route pagina.
Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

 • We krijgen een aanvraag van een van onze klanten en maken een duidelijke functiebeschrijving op.
 • Onze consultants maken een grondige analyse van de vacature.
 • We plaatsen de vacature online op onze website en verspreiden ze via onze vaste kanalen (jobboards & social media).
 • Onze consultants contacteren kandidaten uit onze grote database die voldoen aan het vereiste profiel en de kandidaten die zelf solliciteerden via onze website of andere kanalen.
 • We organiseren een intakegesprek met interessante kandidaten en gaan achteraf hun referenties na.
 • We sturen de klant een samenvatting van het gesprek met de kandidaat en zijn/haar cv.
 • Onze consultants volgen de feedback van de klant en eventuele vervolggesprekken op.
 • Op vraag van de klant organiseren we een assessment.
 • Kandidaten in project staffing worden opgevolgd door onze consultants tijdens hun tewerkstelling.

Hoe worden de kandidaten geselecteerd?


 • Onze consultants zoeken in onze interne en externe databases naar geschikte kandidaten en beoordelen de binnegekomen sollicitaties op de betreffende vacature. 
 • Daarna maken we een selectie van de meest geschikte kandidaten die op kantoor in Antwerpen, Gent of Geel uitgenodigd worden voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Referenties worden daarna opgevraagd en gecheckt.
 • Geschikte kandidaten worden bij de klant voorgesteld a.d.h.v. een uitgebreid resumé op basis van het gesprek en het cv.
 • We luisteren in het selectieproces graag naar de feedback van kandidaat & klant om zo steeds beter te worden in wat we doen.


Wie kan er bij Regis Consult terecht?

Regis Consult richt zich voornamelijk op technisch hoger opgeleide profielen binnen diverse expertises: Engineering, Construction & Civil, Production & Maintenance, Installation & Automation, Quality & HSE, Project Coordination, Sales & Procurement en Management & Support.

Daarnaast kan je bij ons tevens terecht voor vacatures met een knipoog naar engineering en techniek. In dat geval zijn we op zoek naar profielen die tewerkgesteld worden in organisaties die gespecialiseerd zijn in de voorgaande expertises.

Waarom voor Regis Consult kiezen?

Regis Consult werkt als partner in project staffing en permanent staffing aan langetermijnrelaties die gebaseerd zijn op integriteit en openheid.

Als gespecialiseerd kantoor hebben we een goede kennis van de markt en kunnen we je bijstaan in het vinden van de perfecte job zonder dat je allerlei websites moet afschuimen.

We maken het verschil omdat we weten wat er leeft in de sector. Bovendien kunnen we terugvallen op onze uitgebreide kennis en ervaring.

Gedurende het gehele sollicitatieproces word je bijgestaan door één van onze ervaren consultants die je begeleidt in het verdere proces. 

Wat zijn de voordelen voor mij als klant/kandidaat?

Zowel voor kandidaten als klanten biedt Regis Consult een begeleiding van A tot Z gedurende het gehele rekrutering- en selectieproces. We luisteren naar de noden van klant en kandidaat waardoor we voor niets minder gaan dan de perfecte match. 

Regis Consult staat voor een open communicatie, continu leren en regelmatige evaluatiemomenten. Zowel klant als kandidaat kan steeds bij onze consultant terecht voor informatie en advies. Als partner gaan we dan ook heel ver om het rekrutering- en selectieproces succesvol af te ronden.

We zijn gevestigd in Antwerpen, Gent en Geel waardoor onze kantoren een ideale uitvalsbasis zijn voor gans Vlaanderen. 

Hoe kan ik het best met jullie contact opnemen?

Via de website krijg je op elke pagina de mogelijkheid om met één druk op de knop contact met ons op te nemen.

Je kan Regis Consult uiteraard ook steeds contacteren via het algemeen nummer +32 3 355 10 50 of via mail info@regisconsult.be. Je vraag wordt steeds zo snel en discreet mogelijk verwerkt.

Hoe kan ik Regis Consult bereiken?Via Contact en Route vind je alle gegevens terug om perfect de weg naar onze kantoren te vinden.
Wat moet ik doen als ik mijn CV niet kan uploaden?
Indien het niet mogelijk is om via de website te solliciteren, kan je steeds je cv samen met de vacaturereferentie doorsturen naar jobs@regisconsult.be.