ArcelorMittal Gent gaat samenwerking met Universiteit Gent aan - Regis Consult

ArcelorMittal Gent gaat samenwerking met Universiteit Gent aan

ArcelorMittal Gent en Ugent gaan samen een langetermijnsamenwerking aan. Het doel is om een gemeenschappelijk platform te creëren om kennis, opleiding, onderzoek en ontwikkeling uit te wisselen.

ArcelorMittal werft jaarlijks een 20-tal nieuwe ingenieurs aan die aan de slag gaan in productie of onderhoud, maar ook in automatisering of engineering. In totaal telt het bedrijf 4700 medewerkers, waaronder 190 masters in de industriële wetenschappen en 280 masters in de ingenieurswetenschappen. 80% daarvan studeerde af aan de Universiteit Gent.

Al enkele jaren kunnen studenten van de UGent kennismaken met ArcelorMittal via een stage, thesis, bedrijfsbezoek op jobdag, maar dankzij deze samenwerking zal het topbedrijf in de staalsector elk jaar een aantal onderzoeksprojecten financieel ondersteunen. Die onderzoeken gaan onder andere over energie-efficiëntie, productiviteitsverhoging en automatisering. Een win-winsituatie voor beide partijen aangezien de samenwerking ook voor instroom van nieuwe gemotiveerde kennismedewerkers uit de UGent zal zorgen. 

Publicatiedatum: 6 oktober 2016