Lanxess Rubber wordt Arlanxeo - Regis Consult

Lanxess Rubber wordt Arlanxeo

Het chemiebedrijf Lanxess zal vanaf 1 april 2016 een joint venture vormen met Saudi Aramco. Op die manier willen de twee bedrijven een wereldleider in synthetisch rubber worden. De nieuwe naam luidt Arlanxeo en is een woordcombinatie van beide bedrijven.

Lanxess en Saudi Aramco zullen elk 50 procent in handen hebben van Arlanxeo, waarvan de totaalwaarde op 2,75 miljard euro wordt geschat.

Lanxess brengt zijn synthetisch rubber business met de units Tire & Speciality Rubber en High Performance Elastomers onder in de nieuwe joint venture. In totaal gaat het over 20 productiefaciliteiten in 9 landen en ongeveer 3700 werknemers en ondersteunend personeel. De joint venture zal zich focussen op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en verdeling van synthetisch rubber dat gebruikt wordt in de wereldwijde bandenindustrie en de fabricatie van auto-onderdelen.

Lanxess runt in België twee vennootschappen, met drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. Bij Lanxess in Lillo wordt caprolactam en polyamide gemaakt, in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd en in Zwijndrecht wordt butylrubber geproduceerd.

België is met ruim 1.200 werknemers en vijf fabrieken één van de belangrijkste productieplaatsen binnen de groep.

Publicatiedatum: 11 februari 2016