Nieuwe opleiding Thomas More vult leemte tussen secundair onderwijs en bacheloropleiding Elektromechanica - Regis Consult

Nieuwe opleiding Thomas More vult leemte tussen secundair onderwijs en bacheloropleiding Elektromechanica

Vanaf september 2015 bieden Thomas More en CVO Technische Scholen Mechelen een nieuwe opleiding aan voor afgestudeerden Elektromechanica uit het secundair onderwijs. Op die manier kunnen zowel jongeren met een diploma secundair onderwijs, werkzoekenden als werkenden zich omscholen tot graduaat in de elektromechanica.

De opleiding ‘HBO5 Elektromechanica’ komt er door de stijgende vraag naar specialisten in de elektromechanica bij bedrijven in de regio Mechelen en Antwerpen. “Door de nieuwe opleiding verbreden we de toestroom naar jobs”, zegt Jimmy Bauwens, opleidingsmanager Elektromechanica van Thomas More.

De opleiding zal zowel theoretische vakken zoals wiskunde en elektriciteit bevatten als praktische toepassingen Inventor en PLC. De opleiding wordt afgesloten met een stage waardoor de studenten ook meteen een eerste werkervaring kunnen noteren. De opleiding legt de nadruk op procesautomatisering en door het vele werkplekleren bouwen de studenten contacten uit binnen de sector. “De studenten behalen na twee jaar een graduaatsdiploma Elektromechanica en kunnen aan de slag als bijvoorbeeld onderhoudstechnicus, meet- en regeltechnicus of PLC-programmeur. Jobs met toekomst!”, sluit Sandra Thijs, directeur van CVO TSM, af.

Publicatiedatum: 26 augustus 2015