Hoe kan je zuiniger zijn met e-mails? - Regis Consult

Hoe kan je zuiniger zijn met e-mails?

E-mails beheersen ons leven. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gebruiken we de elektronische post om te communiceren. Vandaag vieren we e-mailloze vrijdag en bannen we voor één dag de e-mail uit ons leven. Hoe kan jij nu in de toekomst anders omspringen met e-mail? Regis Consult geeft enkele tips: 

1: Bepaal vaste momenten om je e-mails na te kijken

Kijk je e-mails op vaste tijdstippen na, bijvoorbeeld 3x per dag. Vraag je collega's om je even op te bellen als er dringende zaken zijn.

2: Gebruik (eom)

Heb je slechts een korte boodschap? Zet het in de onderwerpregel, gevolgd door (eom). Zo weet de ontvanger dat de mail niet geopend moet worden.

3: CC, BCC, forward, reply to all

Gebruik CC, BCC, forward en reply to all enkel wanneer het echt nodig is en stuur je antwoorden enkel naar de originele afzender. 

4: Schrijf je uit voor alle nieuwsbrieven die je niet leest

Een eenvoudige tip, dat wel wat werk vraagt maar op termijn zeer efficiënt is. Er is niets waar je meer zenuwachtig van wordt dan een grote hoeveelheid ongelezen e-mails.

5: Doe 1x per jaar mee met e-mailloze vrijdag

Eén dagje per jaar zonder of met zo weinig mogelijk e-mails. De moeite om eens te testen hoe inventief je kan zijn en je beseft ook meteen hoeveel je eigenlijk wel e-mailt. 

Publicatiedatum: 25 november 2016