Waarom solliciteren tijdens de zomermaanden wél een goed idee is - Regis Consult

Waarom solliciteren tijdens de zomermaanden wél een goed idee is

Ook tijdens de zomermaanden blijft Regis Consult op volle kracht draaien om kandidaten en opdrachtgevers met elkaar te matchen. Dat is uiteraard niet toevallig, want ook in juli en augustus stromen de vacatures volop binnen. Hoewel sommige kandidaten terughoudend zijn om in de zomer hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging aan te vatten, kunnen we alleen maar het tegendeel aanraden. Deze vier redenen bewijzen je waarom!


1. Periode van bezinning

De zomer is een uitermate geschikte periode om je carrière te laten bezinken en te bedenken in hoeverre je huidige job nog voldoet aan jouw wensen en toekomstvisie. Kom je tot de conclusie dat je je carrière een nieuwe wending of richting wenst te geven en op zoek wil gaan naar wat wel jouw droomjob kan zijn? Dan is de hulp van een team experts die je op elke stap van dat pad kan ondersteunen meer dan welkom.


2. Minder concurrentie, meer kans op een job

Waar je medekandidaten ervoor kiezen eerst te genieten van het goede weer en hun zoektocht naar een nieuwe job nog even uitstellen, ga jij er wél mee aan de slag. Dit maakt dat je op een rustiger moment de jobmarkt betreedt, waardoor je te maken krijgt met minder concurrentie van andere werkzoekenden en dus een grotere kans hebt dat jij die droomjob binnenhaalt.

3. Meer tijd en aandacht voor je kandidatuur

De zomermaanden zijn traditioneel een periode waarin bedrijven een versnelling lager schakelen. Hun deuren blijven echter openstaan voor talent en doordat andere taken hen minder bezighouden, hebben ze meer tijd en aandacht voor jouw kandidatuur. Dit geldt ook voor jou: nu het ’s avonds langer licht is en de komkommertijd op tv begonnen is, is het misschien een goed idee om je cv en motivatiebrief tot in de puntjes te verfijnen. Want hey, met een verfrissend drankje naast je is dat toch eens zo leuk?


4. Hoge motivatie

Een kandidaat die ondanks het zomerzonnetje er toch voor kiest om zich volop te wijden aan zijn sollicitatie, komt als zeer gemotiveerd over. Dit geldt omgekeerd ook: bedrijven die in de zomer een werkaanbieding openstellen, doen dit meestal omdat het gaat om structurele vacatures die ze snel, voor de najaarsrush van start gaat, willen ingevuld zien. Reken daarbij dat die zonneschijn en de relaxte zomersfeer automatisch een grotere glimlach op het gelaat van de recruiters tovert, en je weet dat dit een extra gunstig recept is voor succes!Ben je overtuigd geraakt dat dit jouw moment is om professioneel te schitteren? Wel, wacht dan niet langer en laat vandaag nog van je horen! Dat kan door onze openstaande vacatures hier te consulteren en te solliciteren, maar evengoed door je cv door te sturen naar jobs@regisconsult.be. Wij zorgen er op onze beurt graag samen met jou voor dat jij binnenkort kan klinken op een succesvolle zomer!

Publicatiedatum: 4 juli 2019