Geldof gaat in zes maanden 57 tanks voor Antwerpse ADPO bouwen - Regis Consult

Geldof gaat in zes maanden 57 tanks voor Antwerpse ADPO bouwen

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerpse ADPO heeft voor een onbekend bedrag een contract toegekend aan Geldof, voor de bouw en installatie van 57 opslagtanks, waarvan 34 in gewoon staal en 23 in roestvast staal.

De tanks zullen ingezet worden voor drie tankparken in de nieuwe ADPO LLH (Liefkenshoek Logistic Hub) Terminal die ADPO bouwt in Antwerpen op de linker Scheldeoever.

ADPO zocht voor dit project een leverancier die de tanks met een hoogte tot 12 meter volledig afgewerkt op de site kon leveren en installeren. De 57 tanks wegen tussen de 9 en 47 ton en hebben een inhoud tussen 150m³ en 1.500m³.

“Onze shop-built aanpak voldoet perfect aan deze verwachtingen. We voeren daarbij immers zo weinig mogelijk activiteiten uit op de nieuwe greenfield site zodat de klant kan focussen op de andere werkzaamheden zoals civiele werken, piping en nutsvoorzieningen”, vertelt Kevin Mortier, Project Manager bij Geldof.

“De tanks zullen zodanig uitgerust zijn met trappen, bordessen, bluswaterleidingen, enzovoort dat een snelle montage mogelijk is. Dat bespaart heel wat tijd in vergelijking met de bouw op de site en de klant kan vrijwel meteen het tankpark in gebruik nemen”, aldus Mortier.

De productie van de tanks is intussen gestart. De installatie van de eerste tanks is voorzien eind juli, de laatste tanks zullen in oktober geplaatst worden.

Mortier: “Voor de bouw van deze tanks zetten we projectspecifieke productielijnen op. Daarbij worden een aantal componenten en halffabrikaten tegelijkertijd gemaakt en tot één geheel geassembleerd. Het laat ons toe om binnen de korte vooropgestelde doorlooptijd volledig afgewerkte tanks te leveren.”

Een deel van de tanks zal gemonteerd worden op de site van G&G die een directe waterverbinding heeft naar Antwerpen. De verscheping zal gebeuren in drie fases, waarvan de eerste voorzien is voor eind juli. Drie nieuwe tankparken zullen samen een opslagcapaciteit hebben van 37.500m³. << (Bert Belmans) (foto: Geldof)Publicatiedatum: 3 juni 2014